無須你朋友的FB密碼,即可使用你FB朋友的身分與別人聊天!

都係for fun,呢個係講點樣可以透過facebook既漏洞扮係你既fd,不過其實可以唔洗咁麻煩:

http://yniewu.blogspot.tw/2013/02/facebooksocial-engineering.html

不過呢個post係大約兩個月前既事,而家唔知facebook有冇修改到個漏洞,冇深究。

但係!我前兩三個星期去旺角警署錄口供果時,係報案室就聽到有個西裝友奶左野,有人係fb扮係佢個fd send msg比佢叫佢匯錢,之後個fd話個ac比人hack左。

廣告
鏈結

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s